Suport modern de lumanari din beton hobby

1

Impreuna cu vara au sosit si noptile in care ne intalnim si stam afara cu prietenii! Sa cream o atmosfera placuta pentru serile petrecute pe terasa, balcon, curte cu aceste decoratiuni, suporturi moderne de lumanari.

Vom avea nevoie de:

forma de turnat 3D pentru suport de lumanari

beton hobby

banda adeziva

lichid separator (optional)

2

Primul pas este sa pliem partea exterioara a formei pentru turnare in zonele perforate in directia potrivita, ca si ajutor putem folosi o rigla.

3

Fixam marginile impreuna cu banda adeziva incat canda sa acopere complet aceste margini.

4

Asezam forma de turnat pregatita pe un suport sau pe un vas, unde vom putea torna betonul in recipient. Aplicam un strat subtire de lichid separator pe interiorul formei, incat dupa intarirea betonului acesta sa fie inlaturat usor din forma de turnare.

Conform instructiunilor de utilizate a betonului, mixam betonul cu apa in proportiile mentionate, iar apoi tornam amestecul in forma de turnare 3D, precum se vede si in poza. Avem 15-20 de minute la dispozitie pentru a folosi amestecul de beton.

5

Sa batem usor cu degetele forma de turnat pana ce bulele de aer ies pe suprafata betonului.

6

Conform instructiunului mentionate la primul pas, preparam si forma patrata mica care ne ajuta la crearea gaurii pentru lumanare. Aplicam lichid separator pe partea exterioara a formei, apoi o asezam in baza de beton incat sa fie aproximativ la o distanta egala de fiecare margine a formei.

In locul formei din plastic folosite pentru crearea gaurii din mijloc putem folosi si suporturi mici de lumanari din metal, plastic, sau sticla, pe care o chiar putem lasa in interiorul suportului daca dorim.

7

Sa asezam in interiorul suportului mic sau formei pentru gaura obiecte mici (de ex. pietricele mici, bile din sticla, etc.) incat greutatea sa traga forma in jos, iar betonul sa nu impinga afara forma.

Este sugerat sa inlaturam forma de turnat de la suportul din beton dupa 24 ore de uscare  – pentru acesta mai intai inlaturam banda adeziva, deschidem cu grija forma si scoatem suportul de lumanare creat.

Creatie placuta!